Herro!

Tjekliste til plante-indkøb

Før i tiden var jeg ikke god til at få kigget ordentligt på de planter jeg havde forelsket mig i, inden jeg tog dem med hjem. Et tørt blad her og en overvandet plante der – hvis den var flot, kom den med hjem og jeg troede vitterligt at alle planter kunne reddes. Det kan de IKKE.

Og det er så ærgerligt at se den nyindkøbte plante visne hen allerede kort tid efter købet. Man kan fristes til at tro at det udelukkende skyldes én selv, men man kan give sig selv et stort forspring ved at vælge den rigtige plante.

Derfor har jeg lavet en lille tjekliste som jeg gennemgår i hovedet hver gang jeg er ude at kigge efter nye venner til plantefamilien. Med den i baghovedet ender jeg ikke længere med halvdøde planter der allerede dagen efter købet ser triste ud.

 

Ting man skal tjekke på en plante inden man vælger (eller fravælger) : 

  • Er bladene brune, plettede eller ødelagte? 

Hvis en plante har enkelte brune blade og ellers ser frisk ud, tager jeg den med hjem, nipper de ødelagte blade af og omplanter den efter en uges tid. Men er mange af bladene brune eller ødelagte, lader jeg den stå.

 

  • Ser plantens jord frisk og fugtig ud eller er den indtørret, revnet eller muggen at se på? 

En plantes største fjende er undervanding og overvanding. Under en meget fugtig jord kan der gemme sig halvrådne rødder og planten kan være svær at redde. En alt for tør plante er heller ikke idéel.

 

  • Er der insekter under bladene? 

De kan være svære at få øje på hvis man ikke kigger grundigt efter. Kig under bladene og langs stammen på planten.

 

  • Er der nye blade eller blomster på vej? 

Ny vækst og nye blade er altid et godt tegn. Jeg vælger typisk den der har flest skud eller nye blade på vej. Vælg den mest fyldige plante af dem, der er og tag gerne en med flere stængler/stammer. Du får mere plante for pengene 🙂

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Herro!