Væksthusene i Århus

Mama Pilea

Jeg tror ikke at der findes en blog hvor den fine Pilea plante ikke figurerer på, men den er altså også en af mine favoritter.

Udover det faktum at den er utroligt nem at holde så har den også en ekstra bonus i form af konstant at gro små, nye planter. Dem kan man nemt separere fra moder-planten og plante for sig selv. Faktisk er Pileaen en af de nemmeste plante at propaganere da du også kan knække et blad af inde ved stammen, sætte det i jord og dække det til med en plastikpose med små huller i eller sætte potten i et mini-drivhus. Herefter vil der oftest begynde at gro en ny, lille plante op fra jorden ved siden af bladet. Win!

Jeg har ofte klaret mig med en lille potte og et par af IKEA’s zip-poser som jeg så prikker små huller i og trækker udenpå potten. Et billigt, nemt og smart DIY-drivhus som gør hvad det skal. (guide kommer)

Min egen Mother Pilea er efterhånden 2 år gammel og har ændret udseende en hel del siden jeg købte den som en lille potteplante. Jeg ompottede den i en større krukke for et halvt år siden og herefter er det virkeligt gået stærkt med væksten! Bladene er nu større end min egen håndflade og den er virkeligt begyndt at fylde i landskabet! Jeg synes næsten kun de bliver flottere, jo større de bliver.

Ligenu er hun begyndt at skyde en masse nye skud – både direkte fra jorden men også fra stammen. Jeg er meget spændt på at se hvor stor hun vil vokse sig over det næste halve år!

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Væksthusene i Århus