Mama Pilea

Gro dit eget økologiske vat

At gro bomuldsplanter er supernemt og det vejr vi har for tiden er helt perfekt til at eksperimentere med frø i sin vindueskarm. At man ender ud med sit eget hjemmedyrkede, økologiske vat er en rimeligt sej sidebonus ved projektet!

Her er mit lille bomuldsprojekt som pt. nyder alt den sol, jeg er heldig at få i vindueskarmen i stuen. De kræver ikke vanvittigt meget og er glade hvis de får lov at stå i masser af sol og i en fugtig jord.

Bomuld gror i varme regioner som Kina, Brasilien, Tyrkiet og USA så det giver god mening at de vil have varme.

Jeg vander dem en smule hver dag (mine planter tørrer ud hurtigere end normalt med al den hede, vi har lige nu) og så giver jeg dem et sprøjt med en mister hen ad aftenen. Indtil videre gror de hastigt opad og jeg er sindssygt spændt på at se hvor høje de ender med at blive.

Frøene ligner nærmest noget fra en anden planet!

Man kan forspire frøene på forskellige måder, men jeg plantede et par håndfulde frø i to mellemstore plastpotter med huller i bunden. Jeg brugte kokosmuld, men almindelig pottemuld er helt fint.

Jeg satte dem ind i hver deres IKEA zip-pose, prikkede huller i poserne og holdte jorden fugtig.  Efter en uges tid begyndte de første planter at bryde op gennem jorden og få dage senere var de så store at jeg plantede dem videre til 1 mellemstor potte og 2 små. De står i min sydvendte vindueskarm med masser af sol morgen og middag og virker til at være tilpasse med mængden af varme her.

Vand og en varm position er 2 forudsætninger for at projektet kan lykkes, men ellers er det ret straight-foward.

Frøene er ikke så nemme at finde i butikkerne, men de kan købes online HER eller HER.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Mama Pilea