Handy (og pæne) bøger om planter

Begonia Maculata

Begonia Maculata, eller Ørreds Begonia som den også kaldes, er en af de planter som jeg altid har troet var svær at passe, nok grundet dens eksotiske og specielle udseende. Bladende har små pletter på sig som nærmest kan ligne blinkende fiskeskæl tæt på.

Jeg havde egentligt ikke rigtigt sat mig ind i den før jeg købte én med hjem fra Plantorama forleden men jeg har fundet ud af at den faktisk er tilpas de fleste steder så længe man ikke overvander den eller giver den direkte sollys. Slet ikke svært, jo!

Den har hjemme i Brasilien og derfor er den glad for et varmt klima. Det gør den ideel til vores indendørs klima hvor temperaturen som oftest ikke falder under 18 grader. Jorden skal holdes fugtig, men den har ikke noget imod at tørre en smule ud i det øverste jordlag mellem vandingerne. Ham her har fået hjem på mit skrivebord som står lidt længere inde i rummet og dermed er han skærmet for den skrappeste sol fra vinduet. Der kommer hele tiden nye blade og på et tidspunkt skulle den også gerne blomstre.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Handy (og pæne) bøger om planter