4 apps til planter og natur

Sådan passer du: Begonia Maculata

Det giver mening at planten også kaldes for Ørred Begonia og Polkadot Begonia da de små prikker på bladene leder tankerne hen på begge dele.

Jeg synes nu mest at de ligner glitrende, sølvfarvede fiskeskæl – så flotte!

Hvis du giver den rette kombination af lys og vand bliver planten hurtigt stor og den er nem at holde, synes jeg. Den kan bedre tolerere at tørre lidt ud end at stå med fødderne i vand, så pas ekstra på med vandkanden.

 

LYS:

Begonia Maculata vil gerne stå lyst uden at stå i direkte sollys. En placering lidt inde i rummet, væk fra sollyset i vinduerne, vil være god.

 

VAND:

Den er ret sart overfor overvanding så pas ekstra på hvis du planter direkte i potten. Læg drænkugler i bunden og vand kun når de øverste centimeter af jord føles tørre. Har du inderpotte omkring, så vand den fra bunden i en underkop eller i køkkenvasken og lad vandet løbe fra bagefter. Den kan til gengæld godt lide fugt! Jeg giver min Begonia Maculata et bad med en forstøver ca hveranden dag og vander ca 1-2 gange om ugen.

 

JORD:

Begoniaen vil gerne have en veldrænet jord som vandet kan løbe igennem. Almindelig pottemuld eller kokosmuld blandet med lidt pimpsten, sand eller grus vil være godt til den.

BONUS:

Begonia Maculata er nem at lave stiklinger af. Klip forsigtigt en gren med et blad af, sæt den i vand og vent på at den begynder at slå rødder. Du kan også sætte grenen direkte i jord og vente.

Ingen kommentarer - endnu!

Tanker?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 

Næste indlæg

4 apps til planter og natur