Sådan passer du: Pilea Peperomiodes

En helt speciel Philodendron

Se lige hvad jeg har fået tilføjet til junglen idag!

Det er en Philodendron Pedatum, også kendt som Oakleaf Philodendron og hvis du ikke genkender den, er det ikke så mærkeligt. Jeg stødte selv på den lidt tilfældigt på GardenTags sidste år hvor nogen havde postet et billede af den med en forespørgsel om plantens navn. Efter laaang tids misbrug af Google Image Search fandt jeg svar og så gik jagten ellers ind. For et par dage siden var der så bid i en plantegruppe på Facebook hvor en bruger solgte store stiklinger af den..

Selvfølgelig skulle de hjem til junglen!

Det er en Philodendron ligesom Monstera, Rhapidora Tetrasperma og en masse andre og er derfor også en klatreplante ligesom dens artsfæller. Jeg har set nogle virkeligt store og flotte varianter på nettet så forventningen er høj her i hulen.

Jeg havde kun en ærgerlig plastikpotte der var stor nok til dem og dermed opstod idéen til en simpel, hjemmelavet skjuler. Vi har en masse læderprøver liggende herhjemme og med lidt snilde (og stor hjælp fra nysgerrig kæreste) fik jeg kreeret en hyggelig plantepose i blødt læder til at trække udenpå plastikpotten. Jeg er ret vild med resultatet og fremgangsmåden er helt utrolig simpel. Det kræver egentligt kun materiale (læder eller stof), en saks og en lille, skarp kniv. Ingen lim eller syning nødvendig. Måske der kommer en lille DIY guide til det næste gang jeg alligevel står og laver en.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sådan passer du: Pilea Peperomiodes