Plante-postkort fra Kreta

Sharing is caring: 5 delevenlige planter

Jeg rejser med de sydligere dele af Danmark imorgen for at besøge en veninde som er ligeså tosset med planter som mig. Udover at nørde for sygt igennem når vi ses, er vi også begyndt at dele stiklinger med hinanden. Det er noget af det hyggeligste at få en håndfuld nye planter med hjem og noget ekstra særligt når de kommer fra en god ven eller veninde.

Denne gang tager jeg en Mini Monstera, Tradescantia Zebrina, Pilea Depressa, Pletter i Luften og Tradescantia Spathacea med. De er alle virkeligt nemme at spire og er helt perfekte til at dele med gode venner.

Sådan gør du:

1: Tradescantia Zebrina: Knæk en gren af og stik den i jord. Vand når jorden er tør øverst og stil den et solrigt sted. Grene vil hurtigt begynde at gro rødder. Du kan også stikke grenen i vand og lade den spire der inden du planter i jord, men begge dele virker lige fint.

 

2: Rhapidora Tetrasperma: Den lille Monstera-lignende plante er ligeså nem at spire som en almindelig Monstera og det fungerer på samme måde. Klip en gren med en eller flere luftrødder af og sæt den i vand. Den kan også plantes direkte i jorden, men jeg lod min stikling gro flere små rødder inden jeg satte den i jord. Hold jorden fugtig og stil den et lyst sted.

 

3: Pletter i Luften: Klip en håndfuld grene af med flere blade på og sæt dem i vand. Når de har groet et solidt rodnet skal de plantes i jord og stilles et lyst sted. Hold jorden fugtig. Det er ikke alle mine grene der spirer i vand, så test med et par stykker ad gangen.

 

4: Pilea Depressa: Klip flere grene med blade af og sæt dem i vand et solrigt sted. Når de har dannet rødder kan de plantes i jord. Hold jorden fugtig og giv dem masser af lys. Du kan også lirke et par grene med rødder fra planten og plante direkte i jord.

 

5: Tradescantia Spathaceo: Ligesom dens artsfælle, Tradescantia Zebrina, er denne plante også nem at få til at spire. Når planten har lavet en masse sideskud, kan du knække skuddene af og lade dem gro videre i et glas vand. De kan også plantes direkte i jord. Stil dem et solrigt sted og hold jorden fugtig.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Plante-postkort fra Kreta