Sharing is caring: 5 delevenlige planter

Sådan passer du: Kaktus

Det er en udbredt misforståelse at en kaktus ikke kan dræbes. En anden misforståelse er at den ikke behøver vand (!!)

Kaktussen behøver meget mindre vand end en Monstera gør, men den skal nu engang have vand for at overleve. Og man er ikke i tvivl hvis den har stået for længe uden enten vand eller i for fugtig jord, for så kan den finde på at rådne eller nærmest tørre ind og miste sin farve.

Med det sagt er kaktussen en nem plante at gå til. Alt den behøver er sol og den rette mængde vand. Den kan godt klare at tørre ud og kan overleve uden vand længere end de fleste andre planter, udover sukkulenten som den faktisk er i familie med. Alle kaktusser er også sukkulenter, men alle sukkulenter er ikke kaktus. Forvirret? Læs mere om det her

Kaktus kommer i virkeligt mange varianter og jeg har erfaret at nogle skal vandes lidt oftere end andre. Det er derfor altid en god idé at søge på kaktussen navn online og læse mere om hvad netop den type kræver. Her er de generelle råd til kaktus:

 LYS:

Kaktusser lever i varme regioner som f.eks Sydamerika og behøver derfor alt det lys og varme de kan få. Helst skal de bo et varmt sted hvor de får direkte sol hele dagen eller i hvertfald noget af den. Bleghed er et tegn på lysmangel.

 

VAND:

Kaktusser skal generelt ikke vandes for ofte og det er en god idé at plante dem i en potte der har hul i bunden og underskål så vandet kan løbe fra. De er ikke glade for overvanding og kan bedre klare at tørre ud. Jeg vander mine ca. 1 gang om ugen om sommeren og hver 14. dag om vinteren. Tjek jorden og vand når den er tørret ud i toppen.

 

JORD:

Jorden må ikke for kompakt da vandet nemt skal kunne løbe igennem. Man kan få god kaktusmuld til formålet men jeg blander kokosmuld med pimpsten (og drænkugler i bunden) og det virker rigtigt fint.

BONUS:

Kaktus er nem at få til at spire. Skær f.eks toppen af, lad den tørre et par dage så “såret” ikke er friskt men tørret lidt ind og sæt den herefter i jord. Sørg for at den får masser af varme og sol og vand en smule så jorden ikke tørrer helt ud. Så skulle de gerne begynde at slå rødder 🙂

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sharing is caring: 5 delevenlige planter