Terrarier og mossariums

Piedestaler og Opsatser

De hittede i 70’erne og er heldigvis igen begyndt at poppe op i butikkerne.

Jeg elsker at bruge piedestaler til mine planter og størrelsen er sådan set ligegyldig. Stort set alle planter får et nyt og spændende udtryk af at blive sat lidt op i højde og desuden kan det hjælpe planter som ellers ikke kan nå op til solen i vindueskarmen. Nogle gange kan små planter drukne lidt hvis man stiller dem på gulvet, synes jeg. For at få dem op i øjenhøjde og for at skabe en spændende kulisse for øjnene kan du bruge piedestaler i forskellig højde og sætte dem sammen i et hjørne. Effekt med det samme!

Hængende planter ser også virkeligt interessante ud på en piedestal og det kan give lidt ekstra længde at gro på for f.eks Efeu, Pothos, Pletter i Luften, Mistletenskaktus og mange andre.

Til store planter som min Guldpalme og Monstera er jeg begyndt at bruge sorte bakkeborde som piedestal – de ser også rigtigt flotte ud med flere små planter samlet på.

Jeg har fundet flere fine (og billige) i Søstrene Grene, IKEA og Sinnerup men nettet bugner også med dem! Mange vil sikkert genkende den fine plantekasse fra Ferm Living som stadig står på ønskelisten her i junglen (prisen ikke så meget). Der er dog også masser af billigere muligheder som de høje og trekantede fra Føtex og den multi-anvendelige fra IKEA. Bakkebordet fra Ilva koster lige nu små 100 kr og kan bestemt anbefales. Ivy Muse er et autralsk firma der virkeligt har revolutioneret plantetilbehør i min optik! De laver smukke, minimalistiske krukker og piedestaler (og alt hvad et plantehjerte ellers kan begære).

Forsendelsen fra Australien er mindre sjov og deres produkter sælges ikke i Danmark eller Europa endnu. The heart wants what it wants, though – en dag, når pengepungen er tykkere, vil jeg bestille en af deres smukke piedestaler hjem til junglen.

1: “Sommar”, IKEA
2: Wire Base”, Menu
3: “Plant Box”, Ferm Living
4: “Nice”, Ilva
5: “Snug Plant Stand”, Ivy Muse
6: “Room Flor”, Føtex

Ingen kommentarer - endnu!

Tanker?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 

Næste indlæg

Terrarier og mossariums