Mønstermiks med planter

En bowle med Marimo

..aaaand we’re back!

Jeg har været M.I.A herinde i et stykke tid. Det beklager jeg! Inspirationen til gode indlæg har været manglende og så vil jeg hellere vente på de gode idéer end at skrive mindre relevante ting herinde.

Til gengæld poster jeg dagligt på Instagram, så hvis man har lyst til en daglig grøn indsprøjtning, kan man følge med der.

Forleden kunne jeg hente en lille pakke med 3 Marimo mosboldeindeni. Jeg har længe overvejet at forsøge med vandplanter og da jeg fandt ud af at moskuglerne kun kræver en bowle vand fra vandhanen og moderat indirekte lys, måtte jeg have fat i nogle. De ligner noget direkte ud af Hayao Miyazaki film!

Man kan finde store og dyre varianter på nettet, men i og med at Marimo mosbolde kan gro i +100 år og er yderst langsomtvoksende, valgte jeg at købe 3 små online hos en forhandler af fisketilbehør og akvarier. Mange dyrebutikker har dem også (hvis de forhandler fisketilbehør) og de koster ikke meget.

Find dem her

Cladophora Aegagrophila, som mosbolden egentligt hedder, er faktisk ikke mos, men en form for rund alge. Den gror omtrent 5 mm om året og det giver derfor ret god mening at den kan blive så gammel! 

En god kandidat til en plante som kan gå i generationer!

En japansk legende fortæller om et par som ikke kunne kunne få hinanden og derfor løb væk sammen. Uheldigvis faldt de i søen Akan og druknede. Ifølge legenden blev deres hjerter til Marimo bolde og det siges at de bringer held i kærlighed.

Så tror man på den slags, er der måske ligefrem ægte magi at finde i de eventyrlige Marimo bolde 💚

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Mønstermiks med planter