En bowle med Marimo

16 musthaves til din indendørs jungle fra IKEA

IKEA er praktisk, billig, god – og de bliver kun bedre og bedre i deres planteafdeling.

Forleden var der en som efterspurgte de absolutte must haves til indendørs planter fra IKEA og siden jeg allerede er temmeligt begejstret for flere af deres varer i planteafdelingen og bruger dem flittigt, tænkte jeg at jeg lige ville smide en lille guide sammen herinde. Så her er et lynhurtigt overblik over de (i min optik) bedste køb til din indendørs jungle fra IKEA:


1: Egentligt fra køkkenafdelingen, men fungerer perfekt til små stiklinger eller mini-planter som lever i vand. Kan hænges op i snor eller bruges sammen med holderen som underligt nok sælges seperat.

Find dem her.

 

2: Pimpstensblanding i smart pose, lige til at blande i almindelig pottemuld for at give bedre dræn, til topping på planterne for at undgå sørgemyg og til jordløs dyrking. Sådan én her holder ikke ret længe hjemme hos mig.. Jeg anbefaler at tage 2 med under armen.

Find det her.

 

3: Trækasserne bruger jeg til at opbevare potter, jord og andre planterelaterede ting i. De står på rad og række oven på køkkenskabene og får det hele til at se mere pænt og ryddeligt ud end det i virkeligheden er. De er også smarte til opbevaring af kaktusser hvis man foretrækker at holde dem samlede og vil lave en lille mini-ørken uden at skulle til at plante om og håndtere skarpe pigge.

Find den her.

 

4: Der er en del debat om det at miste/forstøve sine planter. Nogle mener at det kun giver en meget kortvarig forhøjelse af fugten omkring planten og at de slet ikke har brug for det, andre mener at det er et must og at især tropiske planter kræver et dagligt fugtbad. Faktum herhjemme er at jeg hurtigt kan se en tydelig og trist forskel på bladene hvis jeg glemmer at miste mine Calatheaer og bregner, så jeg og mine planter er fan. Jeg har længe brugt den helt billige variant fra IKEA som i øvrigt fås i flere farver og virker som den skal.

Find den her.

 

5: Stander til reagensglassene som er smart og smal og kan stå de fleste steder. Kan også hænges op.

Find den her.

 

6: Drænkugler er nødvendigt hvis du planter direte i potte uden at have en inderpotte omkring planten. Perfekte til bundfyld og også gode at blande i jorden til planter som vil have veldrænet jord. Posen er stor, men vejer nærmest intet – stor bonus!

Find dem her. 

 

7: Den største udfordring i junglen er jord! Jord kommer i kæmpe poser som er tunge at slæbe med hjem sammen med madvarene og så fylder det helt vildt i et lillebitte lejlighedskøkken. Poserne her er lidt af en genistreg til indendørs jungler da de intet fylder, intet vejer og blot kræver 1,5 liter vand fra hanen for at blive til 5 kg jord. Man får 3 med – smart!

Find det her. 

 

8: Jeg har tidligere vist jer mit mini drivhus fra IKEA og det skal selvfølgelig med på listen da jeg har stor glæde af det og konstant fylder det med små stiklinge, frøprojekter og lignende. Pænt og enkelt og der medfølger forskellige bakker til f.eks salatdyrkning (frø kan du også få derude). Gør det en smule en nemmere at spire selvom det er efterår og vinter.

Find det her.

 

9: Farverige og store planter ser ofte godt ud i helt simple krukker i f.eks grå, mørkegrøn og hvid. Denne grå potte er enkel, pæn og kommer i flere forskellige størrelser. Minder lidt om de populære potter fra HAY, men til en bedre pris.

Find den her. 

 

10: Glasmontre har været svære at undgå at få øje på det sidste lange stykke tid, for de er vildt populære i indretning og efterhånden kan man også få dem til billige penge i de store butikker. De er perfekte til udstilling af små planter og bonussen er at de samtidigt holder på fugten. En lille Fittonia plante eller en bregne ville elske at bo i sådan en.

Find den her.

 

11: Jeg er ret vild med at lave terrarier og selvom man kan købe nogle rigtigt store og flotte glas som er lavet til netop planter, så kan man også sagtens finde mindre og billigere løsninger. Glasset her har jeg lavet terrarie i og det er helt perfekt til en lille plante eller to. Låget slutter helt tæt og du kan derfor også vælge både at bruge det som et helt lukket terrarie hvor intet slipper ind eller ud.

Find det her. 

 

12: En handy vandkande med en smal, lang tud så du undgår at vandet vælter ud. Kan indeholde 0,9 L, så den skal fyldes et par gange hvis du har mange planter. Ser også pæn ud ved siden af planter der ofte skal vandes –  så du bliver mindet om det.

Find den her. 

 

13: Kurv i søgræs til at trække uden på store og muligvis mindre pæne krukker. Jeg har både min store Monstera og mit gummitræ stående i sådan en her og den gør hvad den skal – den gemmer den mindre pæne inderpotte og så gør den det nemt at flytte rundt på planten. Man ser dem ofte i boligbutikkerne, men jeg har endnu ikke set en til så god en pris som den her.

Find den her.

 

14: Pæn krukke der kan fås i både grå og lyserød. Jeg er ret vild med den grå variant.

Find den her. 

 

15: Jeg ved ikke hvad jeg skulle gøre uden plante piedestaler. De frigører plads til flere planter og de hjælper planten med at komme tættere på lyset her om vinteren. Jeg ejer ikke denne selv, men ved at den er voldsomt populær – og så er den smart! Der plads til hele 3 planter på den og den kan styles på et utal af måder.

Find den her.

 

16: Enkel vandkande som også kan fås i grå. Kan indeholde 2 L vand og er nem at hælde med. Desuden er den smal og høj og nem at finde plads til i en lille lejlighed stoppet med planter.

Find den her.

2 kommentarer

 • Evelyn Candela

  Hej Jeka
  For det første vil jeg gerne fortæller dig at du inspirerer mig i det her “planteverden” 👍😊
  Jeg lige et spørgsmål, håber du kan hjælpe mig ☺️
  Har du nogensinde bestilt planter eller blomster fra Ikeas hjemmeside? Vil så gerne købe (forskellige slags) men for mig virker uoverskuelige at tage til Forskellige Ikea butikker for at finde alt hvad jeg skal 😕

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hej Evelyn! Mange tak for rosen – er virkeligt glad for at høre at du bliver inspireret herinde 💚

   Så vidt jeg ved, kan man desværre ikke bestille planter i IKEA’s onlineshop. Det er lidt øv, for de har mange flotte slags til billige penge.

   Du må nok desværre ud i butikken fysisk for at tjekke sortimentet ud. Man kan vist se om en bestemt plante er på lager i et bestemt varehus, men det er ikke altid at man kan regne med det (er selv gået forgæves)

   Til gengæld kan man godt bestille potter, pimpssten, jord og andre accessories til planter på deres hjemmeside – de er hurtige med levering og jeg har kun gode erfaringer med dem 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

En bowle med Marimo