16 must haves til din indendørs jungle fra IKEA

Terrarium 2.0 + lidt om aktivt kul

En seriøs opgradering af bolig!

Jeg har drømt om at eje dette vilde terrarium sidste jeg første gang spottede det på Pinterest og nu bor det simpelthen i junglen og er blevet hjem for en af mine aspargesbregner og en lille, pink Fittonia.

Udover at være noget af et showpiece, er et terrarium også et optimalt sted at bo for de planter som elsker masser af fugt og som kan være svære at holde pæne i en krukke i vindueskarmen.

Man kan efterhånden få vildt mange flotte og ellers handler det egentligt bare om at være kreativ, for man kan lave terrarier i stort set alle glas og vaser hvis de har plads nok til planten og til at gro lidt i.

En guide til terrarier? Kunne det være noget?

Jeg tænker i hvertfald at forsøge at dokumentere processen næste gang jeg lige står og er igang med et.

Der er nogle få, men vigtige ting man skal have styr på for at kunne lave et terrarie som tager sig ud fra sin bedste side og jeg har efterhånden lært et par tricks efter at have observeret mine egne.

Det er superhyggeligt og forholdvis nemt at lave et terrarie og kræver ikke specielt meget udover en flot beholder, små planter som trives i fugt, noget jord og grus samt aktivt kul – hvad er det, spørger du? Er det overhovedet nødvendigt?

Aktivt kul renser jorden for urenheder, skræmmer skadedyr væk og forhindrer mug og dårlig lugt. Og tro mig, sådan et terrarie kan lugte temmelig fælt hvis det har stået lukket længe og der er gået mug i det..

Det opsuger desuden vand rigtigt godt og er med til at forebygge at planternes rødder ikke rådner i det meget fugtige miljø.

Så det er vigtigt og er om ikke andet et godt forebyggende skridt mod at få et pænt terrarie i lang tid.

Det kan umiddelbart være lidt svært at opdrive hvis man ikke ved hvor man skal lede – svaret er fiskeforretninger (ligesom med Marimo boldene) og Little Green World. Det er ikke specielt dyrt og kommer som regel i relativt små portioner. Du skal ikke bruge ret meget pr. terrarie, så en lille pose er nok.

Køb aktivt kul HER og HER

2 kommentarer

 • Søren

  Hvor har du købt beholderen på billedet?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jeg faldt over den i en blomsterbutik i Grenå – Anemone Blomster, tror jeg den hed.
   Den stod til 800 kr.
   Der står ikke noget mærke i bunden, men jeg har set lignende glas (dog noget mindre) i Billig Blomst.
   Man kan også få en lavere model, men med samme træbund og kugle i toppen 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar

Tanker?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 

Næste indlæg

16 must haves til din indendørs jungle fra IKEA