Terrarium 2.0 + lidt om aktivt kul

Sådan passer du: Fittonia

Jeg elsker Fittonia! De kan fås i så mange forskellige farver og mønstre og de ser ekstra eksotiske ud bag glas i et terrarie. Man kan også sagtens gro dem i en krukke, bare man husker at nerveplanten, som den også kaldes, kræver ekstra høj fugt. Derfor trives den ekstra godt i glas. De er forholdsvist nemme at holde liv i når bare man husker det med fugten og giver den rette mængde lys.

LYS:

Planten klarer sig bedst i indirekte lys, men den vil også tolere en mere skyggefuld placering. Pas på med direkte sol da bladene hurtigt kan blive forbrændte.

 

VAND:

Fittonia bryder sig ikke om at tørre ud og jorden skal holdes let fugtig hele tiden. Fortvivl dog ej hvis du har glemt den et par dage – den vil lynhurtigt rejse sig og blive sit normale, flotte selv efter en god gennemvanding. Som mange andre planter er den sart over for overvanding, så mærk efter i jorden med en finger. Hvis du placerer den udenfor et terrarium, vil den også blive glad for et dagligt sprøjt med forstøver.

 

JORD:

En fugtig, men veldrænet jord er koden. Jeg bruger almindelig pottemuld blandet med pimpsten.

BONUS:

De kan nemt formeres ved at klippe et topskud af planten og plante direkte i jord.

Ingen kommentarer - endnu!

Tanker?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 

Næste indlæg

Terrarium 2.0 + lidt om aktivt kul