Den rigtige urtepotte

Et lillebitte drivhus til en krævende bregne

Der er flyttet sådan én her ind hos mig.

Som jeg tidligere har skrevet om, så fungerer det ligeså fint at spire planter i en zip-bag fra IKEA, men den her ser altså lidt smartere ud (og så holder eventuelle kæledyr sig også fra planterne, hæhæ).

Desuden er der nogle planter som jeg simpelthen ikke kan få til at overleve uden – vi taler om en vis bregne, nemlig Venushår bregnen (eller maidenhair fern, som den oftest kaldes). Den er kendt for at være en af de mest krævende typer af bregner og den vil ikke tolere at tørre bare det mindste ud. Den kan heller ikke lide at stå med fødderne i vand, så overvanding er heller ikke smart. Min sidste Venushår bregne ville ikke leve trods ihærdig indsats fra mig med forstøver, omplantning og kærlig opmærksomhed og jeg har irriteret mig over nederlaget lige siden.

Siden da har jeg dog indset at luften i vores lille lejlighed er ekstremt tør og at det måske i virkeligheden var dén og ikke mine manglende evner der dræbte den. Det er et generelt problem i mange lejligheder og huse grundet radiatorer og især i disse dage det varme vejr.

Jeg kunne ikke lade være med at nappe en lille, ny variant med hjem da jeg var forbi Plantorama i søndags. Med det nye mini drivhus skal det nok lykkedes for mig at gro den stor og fin indtil den skal videre over i en glaskrukke og bo.

Det er også blevet hjem for min mindste Pilea plante som elsker fugten, men jeg skal have fyldt nogle nye, spændende stiklinger ind i det snart.

Man kan finde mini drivhuse i mange butikker – jeg har selv spottet dem i bl.a IKEA, Silvan, Plantorama og Bilka.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Den rigtige urtepotte