Begonia Maculata

Drænkugler, pimpsten og kokosjord i IKEA

Så kom sommerferien over os!

Den har ramt hårdt her og jeg har slet ikke fået opdateret herinde. Sådan kan det gå af og til og det skal man også give sig selv lov til – at holde helt fri fra elektronik og skærme generelt, synes jeg.

Men nu skal vi altså igang igen! Herhjemme står junglen aldrig stille længe, for der er ofte planter der skal pottes om eller videre til en større potte. Og når man så alligevel står med hænderne i jordposen er der aldrig langt til andre gode idéer som f.eks at skabe et lille terrarie i en gammel glaskrukke eller at få plantet den overvandede plante om som længe har kaldt på ny og frisk jord! It happens to the best of us.. 

Jeg var i IKEA forleden for at fylde op i mit lager herhjemme. Jeg planter som regel direkte i krukken og så er det essentielt at have drænkugler til at fylde i bunden så rødderne ikke drukner og vandet kan drænes ud af jorden.

Og netop drænkugler har de derude og endda i supersmarte poser som nemt kan puttes ovenpå et køkkenskab (jeg har et helt planteområde på en firkant ovenpå vores køleskab).

De har desuden poser med pimpsten som jeg blander op med almindelig pottemuld til kaktus, sukkulenter og andre planter der elsker drænet jord med god vand-gennemstrømning.

Pimpsten er også godt til topping på planterne. Det ser både pænt ud med et lag grus ovenpå jorden i terrarier og på potteplanter, men jeg har læst at det også skulle holde de værste sørgefluer væk.

Sørgefluer er små, sorte fluer der sværmer i og omkring dine potteplanter. De eeelsker fugtig jord og kommer især hvis man vander for meget. Fluerne i sig selv er ikke farlige, men det er de larver som udklækkes fra fluernes æg da de spiser rødderne langsomt.

Jeg kæmper pt. en intens kamp mod dem herhjemme med pimpsten, fluepapir og insektspray…

Næsten vigtigst af alt – de har smarte poser med kompresseret kokosjord som giver 5 liter jord når de blandes med 1,5 l vand. Man får 3 blokke og dermed 15 liter jord i alt. Helt ufatteligt smart til os der bor småt og har brug for nem opbevaring som ikke fylder for meget. Og så slipper man for at skulle slæbe en tung pose jord hjem under armen!

De har også de mest basale accessories som havehandsker, plantesaks, forstøvere og vandkander. Naturligvis til vanlig IKEA pris.

2 kommentarer

 • Marie

  Jeg har lige fundet din blog, og den er præcis hvad jeg mangler! Så tak for den 🙂
  Genialt at man kan købe drænkugler i en lille størrelse i Ikea! Indtil nu har jeg kun fundet dem i kæmpe poser på 2 kg, som er alt for stort til en lejlighed. Jeg må straks afsted!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hej Marie!

   Tusind tak for rosen – så dejligt med feedback 🙂
   Ja, det er SÅ smart! Helt perfekt til små lejligheder hvor pladsen er trang.

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Begonia Maculata