Sådan træner du din Monstera

Sådan passer du: Sukkulenter

Sukkulenter er sjove, nemme og helt utroligt varierede planter som ikke kræver meget for at have det godt. Faktisk er det næsten altid overvanding der ender med at tage livet af dem!

De er perfekte som starter-planter til både børn og voksne da de kan tolerere en del misligehold og desuden passer de perfekt i vindueskarmen i selv de mindste hjem. Win-win!

LYS:

Sukkulenter lever naturligt i områder med masser af sol og derfor er det vigtigt at de får rigeligt med lys – også gerne direkte sol. Placér dem i den vindueskarm der får mest sol i løbet af dagen (eller hæng dem op i vinduet hvis du kun får sparsomt sollys).

Et tydeligt tegn på at din sukkulent ikke får nok lys er at den bliver tynd og bleg og måske endda strækker sig for at nå til lys. Så vær go’ ved den og giv den en plads i solen 😉

VAND:

Din sukkulent vil helst have lov at tørre ud mellem vandingerne og selvom det kan være fristende at tro at et lidt blegt udseende skyldes vandmangel, er det nærmere det modsatte. Vand den hellere ordentligt 1 gang om ugen istedet for dagligt at sjatvande – det kan den ikke lide!

Stik fingeren et par centimeter ned i jorden hvis du er i tvivl – de øverste centimeter af jorden skal gerne være tørret ud før du vander igen.

Sukkulenter opbevarer vand i deres tykke blade og kan rådne hvis de overvandes. Et tegn på at de mangler vand er at de holder helt op med at vokse.

Om vinteren (fra november til marts) går din sukkulent i dvale og behøver mindre vand end ellers.

JORD:

Koden til den gode sukkulent-jord er dræning. Den vil gerne bo i en porøs blanding for at undgå rådne rødder ved eventuel overvanding og den laver du let ved at blande almindelig pottemuld med lidt sand, pimpsten eller grus.

Når din sukkulent har 2-3 år på bagen vil den gerne pottes om i en større potte. Foråret er den bedste tid da planten her er i vækst.

BONUS:

Du kan sagtens stille dine sukkulenter udenfor om sommeren – de elsker et solbad! Hold dog øje med at bladene ikke bliver forbrændte og at de ikke drukner i et regnskyl.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sådan træner du din Monstera