Planter som blikfang

Sådan træner du din Monstera

Træning? For planter?

Den er god nok. At træne en Monstera er ikke svært og du kan gøre det på flere forskellige måder. Fælles for dem alle er dog at de involverer en eller anden form for pind som planten kan hægte sig fast til med sine luftrødder.

En Monstera er en epifyt hvilket vil sige at den i naturen ikke gror i jord, men på andre planter som den hægter sig fast til med sine luftrødder. Det er derfor du godt kan ende op med en noget uregerlig Monstera som vælter ud af sin potte og med luftrødder der gror til højre og venstre. Giv den noget at klatre på og den vil hurtigt begynde at gro mere opad.

Det bedste er at plante planten samme med pinden. Sørg for at stampe jorden godt omkring pinden og læg evt et lag pimpsten ovenpå for at sikre at pinden ikke vælter. Fugt pinden med en forstøver af og til og lad Monstera vikle sine luftrødder omkring pinden af sig selv.

Du kan finde specifikke mospinde til formålet (jeg fandt min i Plantorama) eller du kan finde en god og kraftig pind eller gren. Du kan evt selv vikle mos omkring med jutesnor og kokosbast eller mos. Smart!

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Planter som blikfang