Aldrig mere overvanding!

Sådan passer du: Peperomia Polybotrya

.. Eller Peperomia Raindrop ELLER musehaleaks, som den også hedder.

Kært barn har mange navne og planten er begyndt at dukke op mange steder, måske fordi den minder lidt om blogger-favoritten, Pilea.

En del forveksler den med Pilea på grund af de runde blade, men de er faktisk ikke i familie med hinanden. Peperomia Polybotrya har flotte, dråbeformede blade som er lidt kraftigere end Pilea plantens og så gror den også noget langsommere. Desuden har den flere små stammer, hvor Pilea har én stamme, som bladene så gror fra.

Den er ret nem at passe og er glad hvis den får lidt, men ikke for meget af hverken lys og vand.

 

LYS:

Planten har hjemme i regnskoven og vil gerne have medium lys. Den trives dog også fint i mere skyggefulde kroge og er glad så længe den ikke udsættes for fuld sol eller meget mørke steder.

 

VAND:

Lidt, men godt! Planten vil gerne tørre ud mellem vandinger og er ikke glad for overvanding. Mærk efter i jorden og vand når de øverste 4-5 cm føles tør.

 

JORD:

Almindelig pottemuld eller kokosmuld er fint.

BONUS:

Peperomia Polybotrya er nem at propagere. Det kan du gøre ved at klippe et blad med stilk af og sætte det i enten vand eller jord. Dæk potten til med en frostpose med huller i eller brug et mini-drivhus. Stil potten et lyst sted og vent.. 🙂

2 kommentarer

 • Tanya

  Hejsa 🙂 jeg oplever, at hvis jeg gerne vil formere min peperomia, og jeg sætter er blad med stilk i vand, så rådner stilken. Det er ikke lykkedes mig at formere den endnu, og min plante ser skrækkelig ud 😢 men jeg vil prøve at komme et i jord i stedet, som du beskriver her. Er der bestemte tider på året, hvor det er bedst at gøre det?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hej!

   Det oplever jeg desværre også ofte med stiklinger der sættes i vand :/
   Jeg har læst mig til at mange stiklinger hellere vil i jord med det samme, så det er jeg begyndt at gøre med mange af dem. Forår og sommer er det bedste tidspunkt for stiklinger. Men med det sagt, så har jeg haft held med det gennem hele året, selvom det selvfølgelig går hurtigere om sommeren 🙂
   Prøv at plante et par stykker i jord og husk at holde jorden fugtig (uden at overvande). Nogle gange lykkedes det kun med en enkelt stikling ud af flere.
   Ønsker dig held og lykke! 🍃

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Aldrig mere overvanding!