Sådan passer du: Peperomia Polybotrya

Sådan passer du: Pletter i Luften

Pletter i Luften (eller Muehlenbeckia complexa) er så flot hængende fra en krog eller stående på en reol eller kommode og har et virkeligt fint, sart udtryk.

De er kendt for at være lidt krævende, men jeg synes faktisk ikke at de er svære at holde. Jeg læste at de nok ikke ville kunne holde til en uge uden vand, men da jeg var fornyligt var en uge væk, kom jeg hjem til en smuk og trivende plante på badeværelset. Så det kan man altså godt, så længe man sørger for at stille den i et fugtigt rum som f.eks badet og give den en sjat vand inden du tager afsted.

Giver du den nok lys og fugt, vil den hurtigt belønne dig med nye blade og længde.

 

LYS:

Pletterne elsker lys og sol og derfor vil de trives særligt godt i en solrig vindueskarm. Mindre kan dog også gøre det og den vil også elske en lys placering med inddirekte lys.

 

VAND:

Planten er krævende på den måde at den hverken tolererer overvanding eller at tørre helt ud. Lad toppen af jorden tørre lidt ud inden du vander igen og giv den lidt fugt med en vandforstøver hver eller hveranden dag.

 

JORD:

Helt almindelig pottemuld er fint til Pletter i Luften. Mine egne gror i kokosmuld og det elsker de også.

BONUS:

Planten er ikke svær at propagere og jeg har haft held med flere grene. Klip et par grene af med mindst 3 blade på, sæt dem i vand på en solrig placering og vent. Mine begyndte at danne rødder efter et par uger, så hav tålmodighed 🙂

2 kommentarer

 • Poul Erik

  Hvis den kommer udenfor i den frie natur formerer den sig som om, det er en invasiv art.???

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hej Poul Erik!

   Jeg har ingen erfaring med at dyrke Pletter i Luften udendørs, men jeg kan se at mange har dem i deres have 🙂
   Faktisk har jeg flere gange fået fortalt, at den primært er en udendørs plante normalt.
   At den skulle være invasiv, har jeg ikke tidligere hørt. Jeg vil undersøge det nærmere.

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sådan passer du: Peperomia Polybotrya