Sådan passer du: Begonia Maculata

Sådan passer du: Pilea Peperomiodes

Man bliver ligesom aldrig træt af Pileaen, vel? Den er sjov og flot i alle størrelser og så er den så ultranem at propagere at selv dem med de mindst grønne fingre kan være med, for planten vil næsten altid skyde en masse små babies som man kan senere kan tage fra moderplanten og plante som små, selvstændige Pileaer. Jeg elsker at have en masse stående rundt omkring og ellers er de også en ekstrafin lille gave til venner og familie hvis du pludseligt ender op med flere end du kan administrere 😉

 

LYS:

Planten er glad for lys så længe det ikke alt for stærkt. En vindueskarm der får masser af indirekte lys fungerer rigtigt fint for mine, men de trives også i  mørkere kroge.  Bladene vil strække sig efter lyset, så det er en god idé at rotere planten 2-3 gange om ugen hvis man gerne vil undgå at stammen gror sig skæv.

 

VAND:

Pilea elsker fugt men kan ikke lide at stå i våd jord. Giv den lidt vand når de øverste centimeters pottejord føles tør – hellere for lidt end for meget.

Hængende blade der søger nedad kan både være et tegn på overvanding eller undervanding, så mærk efter i jorden inden du vander.

 

JORD:

Hvis du skal gøre din Pilea glad, så skal du plante den i veldrænet jord så vandet nemt kan løbe igennem (husk at plante i en krukke med drænhul eller put drænkugler i bunden af potten). Bland almindelig pottemuld eller kokosmuld med pimpsten, sand eller grus.

BONUS:

Planten ser endnu finere ud sammen med alle sine skud i små potter – en hel Pilea familie! Du kan nemt tage de små baby-planter fra moderplanten når de har vokset sig store nok og plante for sig selv. Masser jorden ud af plantens rødder og lirk forsigtigt de små planter ud. Planten vil som regel også slå rødder fra et blad med stængel. Plant stænglen i jord, sæt den i vindueskarmen og hold jorden fugtig indtil du begynder at se et lille skud komme op ved siden af det gamle blad.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sådan passer du: Begonia Maculata