En helt speciel Philodendron

Plante-postkort fra Kreta

En ting er at beundre et gummitræ i nogens stue. Noget andet er at se sådan en plante gro under varmere himmelstrøg hvor de klarer sig noget nemmere og har mere hjemme. Jeg tog til Kreta sammen med min kæreste i sidste måned og selvom jeg har været i Grækenland og på de græske øer som teenager og godt kunne huske oliventræerne og det røde, barske landskab, havde jeg slet ikke forestillet mig at se så mange tropiske planter gro rundt omkring i byerne og i bjergene.

Selvom oliventræerne fylder det meste af Kreta, kan man også finde gigantiske gummitræer, palmer, eksotiske blomster, store agaveplanter og især figenkaktus i alle former og størrelser.

Kretenserne er virkeligt dygtige til at dyrke jorden og overalt kan man se små oaser der bugner af squash, tomater, vindruer og krydderurter. Jeg kunne ikke lade være med, bare et sekund, at overveje en tilværelse som lokal bonde på skrænterne af de røde bjerge. Ren zen!

Flere af planterne har jeg i miniformat herhjemme og det var ekstra sjovt at se dem i deres rette element. Det er helt utroligt så store de kan blive hvis bare de får tid, plads, lys og varme nok.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

En helt speciel Philodendron