DIY: Urtepotteskjuler i læder

Terrarier og mossariums

Source: Pinterest 

Små regnskove i glas! Hvis jeg havde pladsen, ville jeg have en kæmpe samling af dem. Jeg drømmer om engang at have en væg fyldt med miniskove af forskellige slags.

Jeg eksperimenterer nogle gange med terrarier selv, men hvis jeg virkeligt skulle spendere, ville jeg købe nogle af ovenstående hjem. Synes især at det lille mossarium med mos i er virkeligt fint!

Det gode ved terrarier er at de i høj grad passer sig selv da de skaber deres eget mikroklima inde i glasset og derfor sjældent behøver vand. De vil også gerne stå lidt væk fra lyset og passer godt i et lidt mørkt hjørne.

Man kan få så mange forskellige terrarier og mossariums og der findes et utal af måder at dekorere og plante dem på. Det er heldigvis også ret nemt at lave et selv og især i genbrugsforretninger og boligforetninger kan man finde billige glas med låg i alle afskygninger. Jeg har også brugt glasbowler og små glas fra køkkenskabet der har været særligt egnede. Prøv dig frem og se hvad der fungerer (og hvad der ikke gør – mug er særligt svært at undgå, så husk at luft ud dagligt hvis der er låg på)

Planter der elsker at bo et terrarie er blandt andet Venushårn bregne, Mos, Nerveplanter og Slørasparges. De har alle små, delikate blade der virkeligt tager sig godt ud i glas og underbygger effekten af en miniskov.

2 kommentarer

 • Anette

  Hej Jekatarina

  Cool – Terrarier og mossariums

  Er det nogen du selv laver?
  Jeg kunne godt være interesseret i dem, vil du kontakte mig:
  areese@os.dk.

  Hilsen
  Anette

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hej Anette og undskyld det sene svar – jeg har været på ferie 🙂
   Jeg laver en del terrariums selv, ja.
   Det er dog ikke nogle, jeg har solgt ud af (endnu).
   Dem på billedet i indlægget er inspirationsbilleder fra nettet, men flere af mine egne kan ses herinde, blandt andet her: https://junglenpaatredje.dk/2019/01/28/terrarium-6-smukke-glas-til-dine-planter/

   De er ikke svære at lave og man kan finde gode, billige glas i blandt andet Plantorama.
   Jeg tror det ville blive svært at sende med posten – er du fra Århus og omegn?

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

DIY: Urtepotteskjuler i læder