Terrarier og mossariums

Piedestaler og Opsatser

De hittede i 70’erne og er heldigvis igen begyndt at poppe op i butikkerne.

Jeg elsker at bruge piedestaler til mine planter og størrelsen er sådan set ligegyldig. Stort set alle planter får et nyt og spændende udtryk af at blive sat lidt op i højde og desuden kan det hjælpe planter som ellers ikke kan nå op til solen i vindueskarmen. Nogle gange kan små planter drukne lidt hvis man stiller dem på gulvet, synes jeg. For at få dem op i øjenhøjde og for at skabe en spændende kulisse for øjnene kan du bruge piedestaler i forskellig højde og sætte dem sammen i et hjørne. Effekt med det samme!

Hængende planter ser også virkeligt interessante ud på en piedestal og det kan give lidt ekstra længde at gro på for f.eks Efeu, Pothos, Pletter i Luften, Mistletenskaktus og mange andre.

Til store planter som min Guldpalme og Monstera er jeg begyndt at bruge sorte bakkeborde som piedestal – de ser også rigtigt flotte ud med flere små planter samlet på.

Jeg har fundet flere fine (og billige) i Søstrene Grene, IKEA og Sinnerup men nettet bugner også med dem! Mange vil sikkert genkende den fine plantekasse fra Ferm Living som stadig står på ønskelisten her i junglen (prisen ikke så meget). Der er dog også masser af billigere muligheder som de høje og trekantede fra Føtex og den multi-anvendelige fra IKEA. Bakkebordet fra Ilva koster lige nu små 100 kr og kan bestemt anbefales. Ivy Muse er et autralsk firma der virkeligt har revolutioneret plantetilbehør i min optik! De laver smukke, minimalistiske krukker og piedestaler (og alt hvad et plantehjerte ellers kan begære).

Forsendelsen fra Australien er mindre sjov og deres produkter sælges ikke i Danmark eller Europa endnu. The heart wants what it wants, though – en dag, når pengepungen er tykkere, vil jeg bestille en af deres smukke piedestaler hjem til junglen.

1: “Sommar”, IKEA
2: Wire Base”, Menu
3: “Plant Box”, Ferm Living
4: “Nice”, Ilva
5: “Snug Plant Stand”, Ivy Muse
6: “Room Flor”, Føtex

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Terrarier og mossariums